Végül meg lett a drift-kupon, hiába ment tönkre a laptopom

Sokszor gondban vagyok, amikor ajándékozásról van szó. Ugyan mindig olyasvalakiknek adok ajándékot, akiket ismerem, akiket szeretek és kedvelek, tehát ez egyenlő azzal, hogy ismerem őket. Mégis olyan nehéz kitalálnom ilyenkor valamit, aminek tényleg örülnek és ami kreatív.

Mindig is utáltam az olyan unalmas ajándékokat, amik vagy titokban továbbajándékozásra kerülnek, vagy bekerülnek a fiókba és többet onnan ki sem jönnek. Nem is szeretek ilyesmit adni, de kapni sem szeretek. Persze mindent illedelmesen megköszönök, a szüleim már kicsiként ezt megtanították nekem, és tudom, hogy csak akkor szabad puhábban és érzékletesebben az ember tudtára adni, ha valami nem tetszik, ha az már tényleg nagyon túlmegy a határokon, vagy éppenséggel már évek óta ugyanazt a butaságot kapja az ember ajándékba. Velem még ilyen nem fordult elő, így ha esetleg olyasmit kaptam volna, aminek nem veszem hasznát vagy egyáltalán nem tetszik, akkor azt is szépen megköszönöm, aztán utána pedig kitalálom, hogyan is vehetném annak hasznát.

A téma nem véletlen, hiszen múltkor ismét ajándék témában kellett kutakodnom a neten. Mondom, nem vagyok valami kreatív ilyen szempontból, muszáj az internet segítségét kérnem ilyenkor. Az öcsémnek akartam volna valami igazán izgalmas, érdekes dolgot adni ajándékba a születésnapjára. Valamit, amire mindig szüksége lesz, vagy éppenséggel örökre el tudja raktározni az emlékei között. Szóval mivel szereti az autókat, a száguldozást, az élményszerzést, és minden ilyesmit, driftelésre gondoltam.

Utánanéztem az interneten, mennyibe kerül és hol lehet ilyesmit csinálni, van-e rá kupon, vagy bármi hasonló. Vagyis csak utána néztem volna, ha a laptopom bekapcsolás után két nagy pittyenés után be nem adta volna a derekát. Még sosem adott ki ilyen hangot és sosem tapasztaltam, hogy nem akart volna bekapcsolni, vagy esetleg hosszabban kellett volna a bekapcsoló gombot nyomnom, így rögtön be is rezeltem. Nem volt kedvem az ajándékkeresés és vásárlás kellős közepette még magamat is megajándékozni egy laptoppal – amit amúgy nem saját kedvtelésből, csak úgy, mert sok pénzem van – vásárolok meg magamnak, szóval még egy ideig próbálgattam bekapcsolni. Hosszabban nyomni, egymás után röviden nyomni, feltenni áramra, kiszedni az aksit, várni fél órát, hátha túlságosan felmelegedett volna, de sajnos semmi sem használt.

Úgyhogy előkaptam az okostelefonomat, aminek a segítségével az interneten azonnal utána tudtam nézni, hol tudják az Asus márkájú gépemet átnézni és megjavítani. Az asus szerviz budapest két részén is megtalálható, mármint az amelyiket én választottam. Ez pedig a pcmentor.hu, ha esetleg bárkinek is szüksége lenne egy jó laptop szervizre a fővárosban. Budán és Pesten is van egy boltjuk és rengeteg mindenhez értenek. Nem vagyok egy ősember, tudom kezelni a technikai kütyüket, de azért azt tutira mondhatom, hogy én ilyen dolgokat egyáltalán nem tudnék megcsinálni, úgyhogy ezért is bíztam rá aztán a gépemet erre a szervizre.

Ők kapcsolatban állnak a gyártóval, ami nagyon király dolog, hiszen így minden problémára találnak megoldást, nem az van, hogy ha nem tudják, mi a gond, akkor közlik, hogy “bocs, de fogalmam sincs, mi a baja a gépednek, szia”. Az oldalon minden fel van tüntetve, mivel foglalkoznak. Nem csak a javítással, de laptopot is lehet náluk venni, újat és használtat is. De ugyanúgy számítógépekkel is foglalkoznak, szóval akár asztali gépet is tud venni bárki, akinek esetleg arra lenne szüksége. Emellett még akár távoli segítségnyújtás is van, tehát ha úgy adódik, hogy esetleg valaki nem tudna bemenni hozzájuk, vagy olyan apró dolog van, amit távolról is simán meg tudnak oldani, akkor azt is vállalják.

Szerencsére hamar kész lett a laptopom, valamilyen alkatrész nem volt jó benne, azt kellett kicserélni. Úgyhogy ez idő alatt addig a telefonomon keresgéltem ajándék után, szerencsére sikerült is megtalálni ezt a driftelős kupont, amit kerestem, úgyhogy örültem, hogy nem hetekig kellett kutakodnom ajándék után.