HP patron hiánya a driftelési verseny előtt

Az utcai versenyzés, gyorsulás, driftelés szigorúan illegális, már amennyiben közúton űzöd. Viszont ezek a tevékenységek amint bekerülnek egy versenypályára, vagy egy zárt területre, azonnal látványossággá és szórakozássá válnak, valamint, nem utolsó sorban legálissá. Nem mondom, hogy nem értek ezzel egyet, mert közúton száguldozni ön- és közveszélyes, így viszont legalább keretek közé van a dolog szorítva. A barátaimmal mi is pont ezért szerveztünk driftelő versenyt inkább a közeli, zárt gyakorlópályára, így legalább komoly eseményt is tudtunk köré kerekíteni. Azonban amikor a plakátok kinyomtatására került a sor, akkor a HP patron miatt különösen meggyűlt a bajom az egésszel.

Mindenki megkapott egy adagnyi feladatot, amit el kellett végezni a verseny napjáig. Az egyik legfontosabb volt, közvetlenül a szervezés, intézkedés, tárgyalások és egyebek után a meghirdetés. Mivel kis költségvetésűre terveztük az egészet, így úgy voltunk vele, hogy mivel én amúgy is gyakran végzek grafikusi munkákat is, hát tervezzem meg és sokszorosítsam, valamint szórjam szét a környéken a reklámanyagot. Ez eddig rendben is volt, szívesen megcsináltam mindent, vagyis csak csináltam volna, ha tudok nyomtatni. De figyelmetlen voltam, és a HP patron olyan üres volt a nyomtatómban, mint egy régi kút. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki az igazán kreatív, nem csak a művészetben, hanem a problémamegoldásban is.

Még volt jó néhány hét a versenyig, szóval elkezdtem üzletről üzletre járkálni, hogy hátha találok valahol megfelelő patront, de megtörtént, amire abszolút nem számítottam: ez a fajta abszolút hiánycikknek bizonyult gyakorlatilag mindenhol. Hiába mentem be ide is, oda is, mindenhol csak a széttárt kezek fogadtak, hogy majd egyszer lesz, nem tudják megmondani, hogy mikor. Végül aztán az egyik helyen az eladó csak halkan és mellékesen elárulta, hogy ha ilyen problémám van, akkor két megoldás lehetséges: vagy elmegyek egy nyomtatós helyre, és egy kisebb vagyonért kinyomtattatom, vagy felkereshetem a szerinte legjobb webshopot, ami ezzel foglalkozik. Patronok, tonerek, alkatrészek, papírok, ami csak kell, ingyenes kiszállítással, és nagyon gyorsan. Megköszöntem a segítségét, és már indultam is haza, hogy utánanézzek a dolognak.

Az ajánlott weboldalt szemügyre véve meglepődtem, mert baromi nagy volt a választék, ahogy a srác mondta, szóval csak ki kellett keresnem az én nyomtatóm típusát, és az ahhoz való HP patron kíséretében még pár ív papírt is rendeltem. Pár napon belül meg is érkezett a futár, mindent meghozott, amire szükségem lehet, így töredék áron megoldottam a dolgot, még ahhoz képest is, mintha boltban, személyesen vettem volna meg mindent. Nem hogy még bérnyomtatással sokszorosítsak… Végül remekül sikerült mindent megoldani, teleplakátoltam a fél várost a versennyel, így sok emberhez eljutott a híre. A verseny baromi jól sikerült, olyan sok nézőt vonzott, hogy a végén még pluszos is lett a dolog. A barátaimmal megegyeztünk, hogy innentől kezdve, ha tehetjük, minden évben meg fogjuk rendezni.