Hiányossá vált a driftelő bandánk, és ezért az alkoholt lehet hibáztatni

Mivel a haverok között mindenki szereti az extrém szórakozást, korábban gyakran jártunk el együtt driftelni. Ilyenkor természetesen egymással versenyeztünk, és örömmel vágtuk egymás képébe, ha valaki látványosabb manővereket tudott végrehajtani. Újabban azonban hiányos lett a banda, ugyanis az egyik barátunkkal, Mikivel egyre nehezebb felvenni a kapcsolatot. Először azt hittük, hogy egy lány állhat a dolog hátterében, és ez egy teljesen elfogadható indok is lett volna.

Az öccsétől, akivel szintén jóban vagyunk, megtudtuk azonban, hogy Miki egy ideje alkoholproblémákkal küzd. Mivel nem tudom, mi okozhatta ezt, egyre többet kezdtem olvasni az alkoholizmusról, és ekkor bukkantam rá egy olyan cikkre, amely némi magyarázatot ad, a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linken. A bejegyzés szépen leírja, hogy ki számít alkoholistának, milyen eltérő tünetei lehetnek az alkoholbetegségnek, és milyen válfajai léteznek a függőségnek.

A felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linken elérhető cikk a Felépülők Családi Felépülési Központ blogjáról származik, akik alkoholfüggőségtől szenvedő betegek és családjaik számára nyújtanak segítséget. Konzultációt, és rehabilitációs programok lebonyolítását vállalják tapasztalati munkatársak, és addiktológusok segítségével. Az alapelvük pedig az, hogy a beteg csak akkor tud hatékonyan kilábalni a függőségből, ha teljesen leteszi az alkoholt. Ezzel egyetértek, mert sajnos a saját családomban is volt alkoholista, és csak ez a megoldás segített.

Meg is osztottam Miki testvérével a linket, hiszen előfordulhat, hogy előbb, vagy utóbb profi segítséget kell kérniük, és szakemberekhez fordulniuk. Remélem, hogy Miki élete minél hamarabb helyrejöjjön, és minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba, beleértve a közös drifteléseket is.