Hiába értek az autókhoz, a tartós bérlet tőlem is idegen

Szeretem az autókat, azt hiszem, hogy értek is hozzájuk. Majdnem mindent meg tudok javítani rajta, ha elromlik, és szeretek driftelni, meg versenyekre járni. De ezt néha azzal azonosítják, hogy mindenhez értek, ami az autókkal kapcsolatos, így például az egyik barátom azzal a kérdéssel keresett meg engem, hogy mégis mi az a tartós bérlet. Eleinte nem is értettem, hogy ezzel miért engem keres meg, miért nem valaki olyat, aki sokkal jártasabb a pénzügyekben. Aztán kibújt a szög a zsákból, a tartós bérlet azért kapcsolódik az autókhoz, mert ők a cégnél új autókat akarnak vásárolni és annak a kapcsán jött fel ez a fogalom.

Sajnos nem tudtam neki segíteni ebben, hiszen én sem hallottam még róla, de végül nekiálltam megkeresni, mi is az a tartós bérlet. nyilván, ahogyan a neve is mutatja, arra rájöttünk, hogy valószínűleg autó bérlésre vonatkozik, de se azt nem tudtuk, hogy mitől lesz tartós, se azt, hogy miért jó ez egy cégnek. Hiszen minek vegyen bérletbe autót, ha tartósan használni akarja?

Nos, erre szerencsére az interneten nem volt olyan nehéz választ kapni. A flottauto oldalán ugyanis nagyon egyszerűen el van magyarázva, mi is az a tartós bérlet. Nem vagyok valami jó a pénzügyi dolgokban, de még így is nagyon egyszerűen meg tudtam érteni.

Amikor tartós bérletben használunk egy autót, akkor gyakorlatilag az autó értékének a harmadét nem kell megfizetnünk, mert azt valaki más fogja majd kifizetni, akinek a flottakezelő később értékesíti az autót. Ez egészen egyszerűnek és gazdaságosnak tűnik.

Főleg, hogy egy autó fenntartása csak egy bizonyos ideig hoz hasznot, utána sokkal inkább már nyeli a pénzt, mert egyre többet kell rákölteni, de a haszon, amit a használata hoz továbbra is ugyanannyi, vagy esetenként még kevesebb is.

Mondtam neki, hogy az sem mindegy, hogy milyen autót vesz, milyen gumikat tesz rá, meddig használja, de ezeket a dolgokat nálam sokkal jobban elmagyarázza az az öt részletből álló levél, amit a flottauto oldalán találtunk. A barátom és én is feliratkoztunk rá, Ő azért, mert neki szüksége van erre a tudásra, én pedig azért, mert nagyon érdekelnek a gyakorlati példák és a magyarázatok. Szeretem az autókat és ezt a tudást hasznosnak, praktikusnak ítéltem meg nem csak flottakezelés és céges autó vásárlás esetén.

Szeretem, mikor ingyen juthatok hozzá hasznos tartalmakhoz, anélkül, hogy bármit rám akarnának tukmálni. Ritka az ilyen segítőkész és informatív cég manapság.