A pasim, az autók, én, és a gardróbom

A pasim és köztem az lobbantotta lángra a szerelmet, hogy mindketten odáig vagyunk a drifetelésért, és a legújabb tuning technikákért. Mi szeretjük, amikor bőg a motor, és végig zúzunk a csendes kis utcákon. Ezt – sajnos – kevesen értékelik igazán, de kettőnkben pont ugyanolyan mértékben van meg a fanatizmus. Mondhatni, bugyog bennünk a drift-hormon.
Szinte minden héten járunk versenyekre a saját autónkkal, amit szintén közösen pofoztunk ki, ezzel is megerősítve a kapcsolatunkat.

A legtöbbször ő ül a volán mögött, én pedig csak a közönség sorai közül nézem, ahogy padlóig nyomja a gázt, ám hagyománnyá tettem, hogy mindig alkalomhoz illően nézzek ki. Ebben talán kilógok a sorból, de szeretem megadni a módját még egy ilyen versenynek is. Nem estélyiben járok oda, de nem is overállban, mint a legtöbben. A tavaszi időszakban kiskabátot húzok, vagy egy trendi pulóvert, amiből mostanra már egészen szép gyűjteményem van. Amióta hivatásszerűen is a versenyzéssel foglalkozunk, jóval kevesebb időm jut elmenni vásárolni, vagy egyáltalán császkálni egy plázában. Egyszerűen nincs rá időm, mert vagy a műhelyben, vagy úton, vagy egy versenyen vagyunk, ezért rászoktam az online ruha vásárlásra.

Elsőre bejött, mert a női pulóverek választéka sokkal nagyobb, mint egy szimpla üzletben. Van a sportostól kezdve, a hétköznapin át, egészen az elegánsig. Mondjuk a drifteléshez nem a legújabb flitteres darabot veszem fel, hanem valami kényelmesebbet, mert ugrásra készen kell állni. Persze, nem a kocsi elől kell elugrani, hanem előfordul, hogy gyorsan kell javítani, állítani vagy cserélni egy alkatrészt. Szerencsére a kedvenc online ruhaüzletem nem ennyire kiszámíthatatlan, és a minőség is állandó, ezért nem is vásárolok már máshonnan.

A többi szurkoló kisasszony is mindig megnézi a legújabb szettem, de sokszor nem merik megkérdezni, hogy honnan van. Persze, vannak kivételek, nekik pedig mindig elmondom, hogy milyen egyszerű és praktikus a webshopból rendelni, és, ha valaki egyszer kipróbálja, akkor nem is akar róla leszokni. Pont olyan, mint a driftelés: gyors, és izgalmas. Amúgy is utálom a plázákat, mindig olyan bezártság érzetem van ott, talán attól a plasztikus légkörtől, ami ott körbevesz.

Kifejezettem szeretem, hogy online megvan az a szabadság, mint a pályán, mégpedig arra gondolok, hogy addig böngészek ott, amíg csak akarok, másrészt nem szól közbe senki. Ha ruhákról van szó, akkor ahhoz is kell némi inspiráció, mert az öltözködés is egyfajta művészet, akár egy autó tuningolása, hiszen ott se mindegy, hogy milyen a spoiler vagy a felni. A stílus, az stílus, és mivel nők vagyunk, ez jár nekünk az autóban, és azon kívül is.
Sokan azt gondolják, hogy az autó rajongó nők vagy rongyosan öltöznek, vagy extrákkal felszerelt csinibabák. Nos, ez nem így van. Én pont azt a tábort erősítem, aki előnyben részesíti a pulóvert egy koktélruhával szemben, de mindig ad a megjelenésre. Lehet, hogy nem számít a külső, de az első benyomás mindig is perdöntő lehet egy új ismeretség kezdetekor. Ezért nem mindegy, hogy miként könyvelnek el ebben a férfias sportágban a többiek, mert azt sose szerettem, ha kifejezetten nőként kezeltek. Ugyanúgy értek a dugattyúkhoz, mint a bikinihez, a kinézetem ne tévesszen meg senkit.

női pulóverekA pasim szerint kezdek többet foglalkozni a ruhatárammal, mint az autózással, de amióta házhoz hozzák nekem a ruhákat, nagyon nehezen tudok ellenállni. Az egyszerűsége húz mindig, és az a felemelő érzés, hogy sokkal jobbat tudok venni, mint bármelyik franchise üzletben, ahol mindenki, tényleg mindenki vásárol. Én pedig szeretek kitűnni a tömegből, ha mással nem is, akkor legalább a legújabb pulóveremmel.