A driftversenyen jó tippeket kaptam a bluetooth-os eszközökről

Mindenkinek megvan a maga kis dilije, hobbija, az én páromé a driftverseny. Ezek olyan dolgok, amikről az hiszi az ember, hogy majd kinövi, hát, elmúlt 30 éves, és még nem sikerült. De már nem is bánom, imádok a lelátón tombolni és üvöltve szurkolni neki, perecet enni, mint az amcsi filmekben a meccseken és kólát szürcsölgetni. És általában mindig találok egy csajszit a közelben, aki hasonlóan csóválja a fejét néha, „hogy kerültem ide?” stílusban, aztán meglátja a pasija rendszámát, és pompom lányokat megszégyenítő módon drukkol teljes mellbedobással.

Maga a verseny egyébként baromi látványos és izgi, lassan már én is kipróbálom, az lesz a vége.

Szokás szerint megtaláltam azt a lányt, akivel végigdrukkolhatom a versenyt, gyorsan beszédbe elegyedtünk. Rövid időn belül ott lyukadtunk ki, hogy nem tudom, mit vegyek Peti szülinapjára, ő pedig azonnal a bluetooth-os eszközöket ajánlotta.

Elsőre kicsit meglepett az ötlet, de rögtön mesélni kezdte, hogy van egy klassz, ajándékötletekkel foglalkozó oldal, ahol több mindenről lehet cikkeket találni, ő is ott akadt rá ezekre. „El se hinnéd, hány féle eszköz van már, elképesztő!” A honlap írt például bluetooth-os kesztyűről, amivel télen praktikusan irányíthatod a zsebedben, táskádban lévő telefonodat: szabályozhatod a hangerőt, léptetheted a zeneszámokat, és akár telefonálhatsz is vele, ugyanis beépített mikrofonja van. Ma már tényleg mindent kitalálnak, de azért ez nem Petinek való ajándék. „Mi van még a honlapon?” faggattam a csajszit, akiről időközben kiderült, hogy Szandinak hívják és amúgy programozó.

Mondta, hogy vannak okosórák és okoshangszórók is, amik bluetooth-os eszközök. Előbbi a telefonhoz, utóbbi akár a laptophoz, számítógéphez is csatlakoztatható.

Engem leginkább az óra érdekelt, megkértem Szandit, küldje át a linket, és gyorsan átfutottam, mit írnak róla, még mielőtt Peti következett volna.

bluetooth-os eszközök

Persze korábban hallottam már az okosórákról, de felesleges puccnak tartottam, most azonban megváltozott a véleményem, ezt a cikket elolvasva. Például tényleg tök szuper dolog, hogy a karunkra pillantva is láthatjuk az üzeneteinket, vagy hogy ki hív, és fogadni is tudjuk a hívást – ez mondjuk vezetés közben kiemelten hasznos, hogy még csak hozzá se kell nyúlni a telóhoz és kihangosítani, csak az órán a hívás fogadása ikonra rányomni, és bár beszélhetünk is úgy, hogy közben maradéktalanul tudunk a vezetésre koncentrálni. Ezenkívül a zenelejátszó ugyanúgy kezelhető vele, mint a kesztyűvel, és, ezt a honlapról tudtam meg és ez merőben új infó volt, vannak rajta sportos funkciók, mint pulzus mérés és lépésszámláló. És még GPS is. Ezt Peti tutira imádni fogja!

Baromi hálás voltam Szandinak, elhatároztam, hogy amint hazaérünk, kiválasztom a legtutibb modellt.

A verseny után a két fiúnak olyan jó kedve volt, hogy elmentünk négyesben vacsorázni, megünnepelni a győzelmüket, én pedig előre ittam a medve bőrére is, erre a tuti ajándékötletre.