A driftelős haver és a fürdőszoba csempe pakolás

Igazi kocsirajongó családba házasodtam be, ami bizony azzal jár, hogy minden az autók körül forog. Driftelgetés az arra alkalmas pályákon, autós találkozók, ez nálunk alap hétvégi programok. Szépen lassan eljutottunk arra a pontra, hogy nem csak kocsit szépítgettük, hanem belekezdtünk a ház projektbe is. Első körben egy nagy vágyam, a fürdőszoba csempe lecserélése került fókuszba.

Egy ideje már terveztük, hogy nem csak az autót tuningoljuk, de a házat is. Az egyik leginkább felújításra szoruló terület pedig  a fürdőszoba volt. Nem sokszor csináltam ilyet, így nem tudtam melyik végéről fogjam meg a dolgot, hát elkezdtem keresgélni a neten. És milyen jól tettem, mert találtam egy tuti kis oldalt, ahol nagyon jó tippeket kaptam, hogy mire fókuszálják a fürdőszoba csempe kiválasztásakor.

A fürdőszoba csempe határozza meg az egész szoba hangulatát, ehhez választasz aztán minden egyéb kiegészítőt, így ez az első és legfontosabb lépés egy felújításkor. Nem is gondoltam volna, mennyi mindenre kell figyelni egy fürdőszoba csempe kiválasztása, majd lerakása közben. Mekkorák a szabványméretek? Milyen alakzatban érdemes lerakni? Egyáltalán hány doboz fürdőszoba csempére van szükségem? Ezer kérdés, amire magamtól nem tudtam a választ, ezen az oldalon viszont lépésről lépésre megtudhattam azokat.

Az első és legkényesebb kérdés a fürdőszoba csempe színe. A legtöbben a fehér színhez szoktak ilyenkor nyúlni, hiszen ez optikailag nagyobbítja a teret, illetve kevésbé feltűnő rajta a koszolódás. Én azonban nem szerettem volna, valami nagyon snassz fürdőszobát, ezért valami kicsit modernebb változaton agyaltam. Mint mindenben, a fürdőszoba csempéknél is folyamatosan változik a divat, az elmúlt pár évben a természetességé volt a főszerep. Én magam is valamilyen föld színű fürdőszoba csempében gondolkodtam. Nem is hittem volna, mennyi féleképpen fel lehet dobni egy fürdőszobát: ott vannak a mozaikok és egyéb dekor elemek például. A padlólapról pedig még nem is beszéltünk, azok lerakási módja is folyamatosan változhat; lehet  hálós, diagonális,  vagy szőnyegmintás. Aztán jött a feketeleves, a fürdőszoba csempe méretek: ahogy a telefonok, úgy a csempe méretek is évről évre nagyobbak lettek, azonban persze a fő szempont, hogy a mi fürdőszobánkba mekkora méret szükséges. A legfontosabb szempont mindannyiunk számára a minőség volt, hiszen nem szerettük volna, ha a fürdőszoba csempe felhelyezése után pár év múlva már javítani kellene. Végül kiválasztottuk a színt és a matériát, illetve megnéztük hány négyzetméter fürdőszoba csempére lesz szükségünk. Sokan nem gondolnak arra, hogy a jövőben esetleg bármilyen okból, legyen az csőtörés vagy javítás, szükségük lesz tartalék csempére. Pedig bizony érdemes ezt is belekalkulálni. Egy elég tetemes súlyú fürdőszoba csempe jött végül ki, amelynek a szállításáról is gondoskodnunk kellett.

Nem gondoltam volna, hogy a folyton karbantartott kocsink, amely szinte családtagnak számított, pont ekkor adja be a kulcsot. Más megoldáshoz kellett folyamodnunk. Ekkor jönnek igazán jól azok a driftelős, kocsirajongó haverok, akik azonnal jönnek ha baj van. Így végül szerencsére szinte azonnal lett fuvarunk és még hamarabb elkezdődhetett a fürdőszoba csempe felhelyezése.

A végeredmény minden fáradozást megért; lett egy csodás fürdőszobám, amelyről mindig is álmodtam, és végre igazán tudtam értékelni a kocsis haverokat, akik első szóra ugrottak, amikor baj volt. Az oldalnak pedig külön hálás voltam a hasznos tippekért, hiszen így sokkal gyorsabban és egyszerűbben oldódott meg ez a kérdés, mint azt hittem. Most már fürdőszoba csempe kérdésben fekete övesnek számítok.