A driftelés szépségei a motorgumik szemszögéből

Megboldogult lánykoromban hatalmas élményt jelentett, mikor kimehettünk – persze teljesen titkosan – a közeli, teljesen kihalt, szebb napokat is megélt, teljesen elhagyott ipartelepre, ahol mindenféle nagymenő driftes mutatványokkal kápráztatott el bennünket autóval és motorral is. Persze nekem a legjobban a motorosok tetszettek.

Csodáltam az ügyességüket, a rátermettségüket és a bátorságukat. Amolyan igazi nagybetűs, belevaló férfiak voltak a szememben. Még egy blogot is vezettem róluk. Hiába, úgy imádtam őket, mint a hollywoodi sztárokat szokás.

Persze ma már egész más szemmel nézek rájuk. Mióta én is motorozom, egy kicsit most irigykedem, hogy én nem rendelkezem olyan bátorsággal és főleg technikai tudással, hogy ilyen vakmerő mutatványokat véghez tudjak vinni, de azt hiszem, hogy addig jó, amíg ilyesmit nem próbálok meg, legfeljebb csak képzeletben.

A más szemmel való nézés azt is jelenti, hogy most már kifejezetten „földhözragadt” dolgok is eszembe jutnak. Ilyen például az, hogy azok a motorgumik milyen óriási megpróbáltatásnak lehettek kitéve. Lefogadnám, hogy az ilyen mutatványokat végrehajtó motorosok garantáltan visszatérő, állandó vevők az én kedvenc motorgumi kereskedésem, a https://www.motortire.hu oldalán.

A motortire.hu csapatát jó pár éve fedeztem föl, és hatalmas szerencsének tartom, hogy rájuk találtam. Meggyőződésem, hogy kizárt dolog, hogy létezne olyan fajta motor, amelynek ne tudnák beszerezni a motorgumiját. A jobbnál-jobb fajtájú, kimagasló minőségű gumimárkák képviseltetik magukat a kínálatukban, úgymint, a: Dunlop, a Pirelli, a Bridgestone, Michelin, Continental, vagy a Metzeler.

A https://www.motortire.hu oldalról való rendelés abszolút zökkenőmentes és gyors – ugyanez jellemző egyébként a kiszállításra is. Aki kevésbé jártas a motorgumik világában, az egy nagyon praktikus motorgumi keresővel szembesülhet a kezdőoldalon, közvetlenül belépéskor. Itt pár adatot megadva ugyanis rekord gyorsan kidobja nekünk a rendszer, hogy milyen motorgumit érdemes rendelnünk.

További előnyük a többi motorgumi kereskedéssel szemben, hogy olyan műhellyel is rendelkeznek, ahol be is szerelik egy előre egyeztetett időpontban a motorgumikat. A beszerelésükre hat hónap garanciát vállalnak, de a megvásárolt gumikra is adnak garanciát, teljes 12 hónapot.

Teljes elkötelezettségüket a motorok iránt nem is fémjelezhetnék jobban, mint hogy olyan motorgumi beszereléseket is vállalnak, melyeket máshonnan szereztek be az ügyfeleik.

Nem véletlenül érdemelték ki az Árukereső.hu „Megbízható bolt” címkéjét sem.

Mindenesetre most töredelmesen megfogadom, hogy ha legközelebb megyek hozzájuk motorgumi beszereléssel kapcsolatban, akkor rákérdezek, hogy hány motoros driftes jár hozzájuk.